Солянко Оксана Павлівна
Солянко Оксана Павлівна
Терапевт
Написать сообщение

Написать сообщение

Вы можете задать вопрос этому специалисту бесплатно! Ваш вопрос будет отправлен в виде сообщения и мы уведомим Вас об ответе врача

Основная информация о враче

Специальность и направления работы
Местоположение
Украина, Херсон
Написать сообщение
бесплатно

Получите видеоконсультацию врача в пару кликов!

  • Быстро решить волнующую проблему
  • Консультироваться дешевле

Ответ на вопрос от пациента

16 ноября 2021 в 11:27

Доброго дня. 2,5 роки тому перехворіла важко ОРВІ ( є підозра, що ковід, але тоді ще тестів не було, офіційний карантин почався лише через місяць). Після того в мене з'явилась задишка і втомлюваність. А потім звернула увагу, що при вимірюванні тиску в мене високий пульс. Тиск зазвичай 100/60, а пульс 80-90 в спокійному стані. А тоді на роботі мені в руки попався пульсоксіметр і виявилось, що коли я рухаюсь, пульс 120-130, іноді до 140. Якщо сиджу , в середньому 90. Зайвої ваги не маю. Тиск при цьому в межах моєї норми . До недавнього часу не знала, що в мене такий пульс. Що з цим робити? До якого лікаря на консультацію звернутись?

Спочатку потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. В плані обстеження загальний аналіз крові. ревмопроби, іонограмма, Ехокардіоскопія з доплером, ЕКГ та Холтер ЕКГ. Потім з результатами до кардіолога

Ответ на вопрос от пациента

16 ноября 2021 в 10:11

Діагноз: остеохондроз, правобічна тораколюмбалгія, міотонічний, виражений больовий синдром. Вагітність 24 тижні. Після переохолодження виник напад тораколюмбалгії з вираженим болем. У зв'язку з вагітністю для лікування використовую в якості знеболюючого парацетамол, легкий масаж, ліжковий режим на лівому боці. На жаль, біль зберігається. Які ще препарати дозволені для знеболювання без шкоди для плоду?Яка тактика родорозрішення в данному випадку? Дякую.

Добрий день. Дозволено в вашому терміні диклофенак 3 мл внутрішньом'язово, але не більше 3 днів. Або ібупрофен до 3 разів в день, теж короткочасово. Гелі з диклофенаком місцево. Родорозрішення згідно акушерської ситуації. Протипоказань для вагінальних пологів немає

Ответ на вопрос от пациента

10 ноября 2021 в 11:50

Після видалення зубів мудрості набряк один лімфатичний вузол під нижньою щелепою і на дотик болючий. Під час операції використовувалася збільшена доза місцевої анастезії. Антибіотики, і все що рекомендовано після такої операції приймається, звичайно ж. Запитання: це нормально після такої операцій, чи варто звернутися до лікаря? Після операції пройшло близько 10-ти годин

Нормально. Виконуйте призначення стоматолога. Якщо лімфовузел не буде надалі збільшуватися, шкіра над ним не буде червоніти, не буде підвищуватися температура- нічого , крім стоматологічного лікування не треба

Ответ на вопрос от пациента

10 ноября 2021 в 11:42

Мне пора делать вторую прививку пфайзер. Но у меня заболел ребёнок, температура 39,6. Стоит ли мне вакцинироваться? Не опасно ли? И если нет, то как дальше быть? Ведь неизвестно, чем более ребёнок и заболел ли я.

В протоколе по противопоказаниям к вакцинации нет противопоказаний к вакцинации. контактным. Но в любом случае обследуйте ребенка. Если у ребенка тест положительный, сдайте и себе ПЦР на коронавирус

Ответ на вопрос от пациента

10 ноября 2021 в 11:29

Жена сдала тест на вич он отрицательный. Нужно ли мне сдавать его тоже??? За последнее пол года сомнительных связей не было

Надо.

Ответ на вопрос от пациента

28 октября 2021 в 10:18

Дитина 12 років, 50 кг маса тіла, випила від болю у животі( більш всього як на місячні), таблетку формадол, за 20 хв біль не зменшився , почала блювати, ще за знов почала блювати. Чи є така ймовірність що це від таблетки, так як їх дітям протипоказано.

Більш ймовірно, що блювання є наслідком тієї ж причини , що і біль. Потрібен терміновий огляд педіатра та хірурга

Ответ на вопрос от пациента

27 октября 2021 в 10:58

Чи може людина приймати гормон Еутирокс як замісну терапію протягом всього життя?

Може. Частіше всього так і буває. Потрібно контролювати рівень ТТг та вільного тироксину 1 раз на 6 місяців. В залежності від них призначається лікування.

Ответ на вопрос от пациента

27 октября 2021 в 10:45

Доброго дня, чи можна вакцинуватись від ковід, якщо є варикозне розширення вен, чи потрібно перед вакцинацією зробити якісь додаткові аналізи крові?

Вакцинуватися можна. Аналізів непотрібно.

Ответ на вопрос от пациента

27 октября 2021 в 10:44

Подскажите пожалуйста когда можно делать вакцинацию от ковида после антирабических прививок

Противорабическая вакцинация не является противопоказанием для вакцинации от коронавируса. Вакцинироваться можно сразу.

Ответ на вопрос от пациента

27 октября 2021 в 10:43

Постоянный шум в левом ухе, сосуды проверял у невролога, все чисто, ЛОР смотрел, травм перепонки нет. К кому ещё обратится за помощью в решении проблемы?

Вам необходимо обратиться к невропатологу. Надо исключить неврит слухового нерва