Задайте свой вопрос врачам

Уже зарегистрировались?

Подсказка

Вы можете задать интересующий вас вопрос врачам Botkin.pro и получить их ответы абсолютно бесплатно! Как можно детальнее опишите интересующий Вас вопрос. Все вопросы задаются анонимно. Обратившись к нашим специалистам, Вы не только получите их мнение по волнующему медицинскому вопросу, но и сможете найти хорошего врача бесплатно. Делайте запись на видеоконсультацию к врачу, который дал наиболее развернутый и профессиональный ответ.

Вопрос врачу

30 апреля 2017 в 15:04

демодекоз

Допоможіть, будь ласка! В мене демодекоз повік. Лікар окуліст призначила лікування: вмиватися дегтярним милом, втирати настойку календули, втирати гель для повік Стоп демодекс, а для лиця бальзам. І так 2 р. в день 45 днів. І каплі в очі - 2 тижні. Таблеток не призначали.
Плюс в мене проблеми з шлунково-кишковим трактом: хр. гастродуоденіт. І болить кишечник. Діагноз точно поставити не можуть. Гастроентеролог прописала якісь таблетки для шлунку і кишечника.
Так от окуліст сказала, що без лікування шлунково-кишкового тракту демодекоз не пройде, а гастроентеролог і імунолог сказали, що це інфекційне захворювання і його треба лікувати самостійно і незалежно від інших органів.
Але пройшло 45 днів, а вії і брови випадають і в кутках очей збирається якась рідина. Хоча перших 2 тижні лікування було все добре, а потім чогось пішов збій, хоч я і дієти дотримувалась.
Що мені робити?

Ответы врачей Botkin.pro

2 ответа
  • Добрый день Катерина! Окулист права, демодекоз часто обостряется на фоне проблем желудочно кишечного тракта, так что более подробно обследоваться и противиться надо. А если на фоне назначенной окулистом схемы симптомы не уходят, то обязательно проинформируйте об этом доктора. При демодекозе ещё используют глазную мазь посиформин, но о возможности ее применения у Вас спросите окулиста, не занимайтесь самолечением. Скорейшего выздоровления!

  • Шановна Катерино! Виключно місцеве лікування демодекозу дійсно не є загально прийнятим. Тому таки бажано додати до лікування внутрішні протимікробні препарати. Але я цілком згодний із лікарем Герман Н.А. у тому, що зважаючи на супутні захворювання, можливі протипокази та побічну дію антибіотиків, це бажано робити під наглядом лікаря. Тільки при недостатній ефективності повноцінного лікування можна ставити під сумнів діагноз.

    Каданер Евгений Ильич Каданер Е.И. Дерматовенеролог (Дерматолог)
    Написать врачу